Drážďany: Muzeum hygieny

Hygiena? Mytí rukou? Čištění zubů? No mají to, pravda, pojmenované prazvláštně. Deutsches Hygienemuseum je ale celé věnované lidskému tělu. Bylo výborné už v roce 1994, když jsem v něm byl (se školou) poprvé. Dnes, po kompletní rekonstrukci, je to zážitek!

S českými školními výpravami se tu ani dnes dveře netrhnou. Proč? Muzeum hygieny je pět minut pěšky od centra, autobus u něj pohodlně zaparkuje, pro děti do 16 let (a pedagogický doprovod) je vstup zdarma (!), ale především je tu dvě hodiny na co koukat.

Historické exponáty tu stále mají, slavná skleněná žena se otáčí v stálé expozici, přibylo ale mnoho interaktivních prvků. Zkuste ovládat kuličku jen svou myslí, podívejte se, jak vypadáte na termokameře, vyzkoušejte jaké to je, cítit chlad i horko zároveň. A nezapomeňte navštívit hravé dětské muzeum v suterénu.

Pokaždé když sem přijedu, mají nové (a úžasné) tématické výstavy. Řádí v nich tvůrci i návštěvníci. I kvůli nim tohle muzeum zkrátka musíte vidět!

Otevírací doba: úterý – neděle, 10-18
Vstupné: do 16 let zdarma, dospělý 8 €, student nad 16 let 4 €, rodina 13 €
Web: http://dhmd.de/index.php?id=1625 (česky)

DOPRAVA:

Autem: Z dálnice sjedete na obvyklém sjezdu č. 3 směr centrum. Dojedete k hlavnímu nádraží, ale těsně před viaduktem se dáte doprava. Po 850 metrech jízdy podél železniční trati ji konečně podjedete a dál pokračujete stále rovně. Po levé straně minete velký fotbalový stadion (Dynamo Drážďany). Za ním odbočte doleva a jste u muzea.
Tramvají č. 10 (směr Striesen) z hlavního nádraží na zastávku Georg-Arnhold-Bad (3. zastváka, 5 minut cesty).

 

Mohlo by se vám líbit...